Ik wil mijn auto vergelijken

Als u uw auto wilt vergelijken, is het goed om vooraf op een rijtje te zetten welke kenmerken van de auto voor u van betekenis zijn. Een auto kan bijvoorbeeld uit een test als de beste naar voren komen omdat hij veel vermogen heeft, maar als u hem wilt gebruiken als stadsautootje hebt u dat vermogen niet nodig. Wat dan juist weer belangrijk is, is dat u hem makkelijk kunt inparkeren, dus dat hij niet al te groot is.

Wat ook telt is natuurlijk het type auto, en het bouwjaar. De zuinigheid en het energielabel kunnen u heel veel geld schelen, dus zijn meestal ook wel belangrijk. En als u veel lange ritten rijdt, is het prettig om over een grote motorinhoud te beschikken.

Dan zijn er de technische specificaties nog. ABS, stuurbekrachtiging, een dashboard met navigatie, of één waarin u de smartphone kunt laten integreren. Het kan allemaal een rol spelen als u uw auto wilt vergelijken met andere auto’s.

Een goede vergelijking kan belangrijk zijn als uw auto gerepareerd moet worden en u zich afvraagt of hij al dat geld dat die reparatie kost nog wel waard is. Of als u de auto wilt verkopen en de juiste vraagprijs vast wilt stellen.

Nou kunt u de waarde van uw auto ook eenvoudig op het internet laten vaststellen. Sommige bedrijven kunnen de auto voor u taxeren aan de hand van een paar gegevens. Ze bieden u die prijs voor uw auto, dus als u hem wilt verkopen, bent u daarmee gelijk klaar. En anders weet u na een paar muisklikken wat hij waard is.