Op vakantie? Dit moet u meenemen

Als u op vakantie gaat met de auto, is het vanzelfsprekend dat u ook benodigdheden voor de auto meeneemt. Zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan die u had kunnen voorkomen. U zorgt dat u een band kunt verwisselen, dus de kruk en de wieldop is aanwezig bij de reserveband. Een lampje moet u kunnen vervangen, dus de juiste reservelampjes mogen niet ontbreken, evenmin als de juiste schroevendraaiers of inbussleutels. Een bandenpomp is ook geen overbodige luxe, en vergeet u niet de olie bij te vullen en de andere vloeistoffen. Tevens kan het geen kwaad om een reservefles met olie mee te nemen.

En voor als u onverhoopt met pech langs de weg zou komen te staan, heb u natuurlijk de standaarduitrusting van een pechlamp en gevarendriehoek bij u. Maar weet u dat u ook beter een veiligheidshesje mee kunt nemen? Die zijn in veel landen verplicht, bijvoorbeeld in Duitsland en Frankrijk. Ieder inzittende moet er één hebben. En in Frankrijk bent u ook verplicht om een alcoholtester in de auto te hebben, al drinkt u nooit alcohol.

Een verbanddoos is niet alleen vaak verplicht, maar vaak ook onontbeerlijk. U zult maar midden op een verlaten binnen weggetje een flinke wond oplopen. Dan is het wel zo prettig om die wond meteen goed te kunnen verbinden.

Een brandblusser en een lifehammer zijn dan  misschien niet verplicht, maar kunnen uw leven redden, dus het is aan te raden ze bij u te hebben. Ook als u niet op vakantie gaat, trouwens.

Zo kunt u zorgen dat u goed voorbereid op weg gaat, in ieder geval wat betreft de inventaris van de auto. Dat geeft meteen een onbezorgd gevoel. Een vakantiegevoel.